Ilmat lämpenevät vähitellen ja siten alkaa dyykkauksen ”kesäkausi”. Se tulee muuttamaan roskisten tarjontaa.

Olen saanut huomata, että dyykkausmaailmassa on kaksi erilaista periodia: kesä- ja talvikausi. Lämpötilojen noustessa plussan puolelle loppuu minun osaltani eläin- ja maitotuotteiden dyykkaaminen pilaantumisriskin takia. Tosin, jotkut vanhemmat, kovaksikeitetyt roskisten penkojat vievät mukanaan pitempäänkin viruneet lihat, vaikka ilma ei olisi enää kovin viileäkään. Itse en ole sellaista tohtinut koettaa, joten kesällä elän taas pupunruoalla. Alunperinhän olen kasvissyöjä (eettisistä syistä), mutta nykyään syön myös poisheitettyä eläinperäistä ruokaa, koska silloin se ei enää tuota voittoa kaupoille tai tuottajille. Tuota ideologiaa kutsutaan freeganismiksi (pitäen sisällään muutakin kapitalismin vastustusta), mutta mielestäni eri termit saattavat vain kahlita ajattelua.

Nyt talvikaudella jäteastioista löytyy usein paljonkin eineksiä ja muuta valmisruokaa, siksi syömisenikin on sen mukainen, eli epäterveellisempi. Kesällä ne taas vähenevät (syövätkö ihmiset kesällä vain einesruokaa, vai tuotetaanko niitä talvella enemmän?). Kylmillä säillä eivät kasvikset kestä, mutta kesän tullessa odotan löytäväni taas kirsikkatomaatteja:) Talvella lihon kaikesta ruoan yltäkylläisyydestä ja kesällä taas laihdun kun lihottavat einekset jäävät pois… eikä kuumalla ilmalla muutenkaan ole nälkä.