Joskus tulee voivoteltua, että kunpa saisi lisää aikaa kaikkien asioittensa tekemiseen. Aika on demokraattista: sitä on kaikille samanverran. Ja on aina ollut. Mutta kuitenkin nykyään valitetaan kiireestä. Onkin käynyt niin, että aika itse ei ole nopeutunut, vaan yritämme toimittaa enemmän asioita samalla kerralla ja vieläpä nopeammin. Meillä on aina vain lisää vaatimuksia (joista monet ovat kuitenkin itsemme asettamia).

Jos saisit päivääsi ylimääräisen tunnin niin miten sen sitten käyttäisit? 25 tunnin päiväkään ei varmasti saisi meitä tyytyväisiksi. Ehtisimme aloittaa jonkun asian mikä on aina täytynyt tehdä, mutta sekin jäisi kesken, mikä vain aiheuttaisi stressiä. Ehkä pitäisikin siis vähentää tekemisiään ja löytää se mikä on todella tärkeää ja arvokasta. Mutta mistä sen tietää mikä on tärkeintä, siinäpä kysymys. (Luulen että rauhoittuminen auttaa. Täytyy istua aloilleen hieman tuumailemaan.)

Jos kerran tuntuu ettei aika riitä kaikkeen, niin mihin sen sitten oikein käyttää?! Aioinkin selvittää kysymyksen. Olen nyt alkanut kirjaamaan ylös minuutin tarkkuudella omia tekemisiäni viikon ajalta. Nyt voin saada jotain tietoa mitä teen ja kauanko siihen käytän aikaani. Sitten varmasti helpottuu ihmisille vastaaminenkin, kun he kysyvät mitä nykyään teen. Saa nähdä heidän ilmeensä, kun seuraavan kerran sanon: "Suurin yhtäjaksoinen toiminta päivässäni on nukkuminen, johon käytän 37,41% päivästäni.”
Odotan innolla tuloksia (aion piirtää paljon diagrammeja:).